Zakelijke lening

Gratis in 1 minuut berekenen wat je kunt financieren

Zakelijk lenen

Hoe kun je een zakelijke lening aanvragen?

Een zakelijke lening aanvragen werkt in vier stappen, te weten:

  1. Gewenste leenbedrag bepalen
  2. Gewenste looptijd vaststellen
  3. Jaarlijkse omzet doorgeven
  4. Lening afsluiten

Een zakelijke lening met spoed aanvragen kan overigens ook zonder gedoe in één dag geregeld zijn. Lenen met spoed voor je zaak kan namelijk van essentieel belang zijn om bijvoorbeeld voorraad en debiteuren op orde te krijgen.

Pieter Westland

Direct contact met één van onze financieel adviseurs?

Op zoek naar professionele ondersteuning bij het verkopen van je bedrijf? Wij helpen je graag tijdens het gehele proces.

Alles wat je moet weten

Hoe werkt zakelijk lenen?

Een zakelijke lening biedt je de mogelijkheid om te investeren in je bedrijf. Je kunt zakelijk online lenen eenvoudig online aanvragen. Groot voordeel van de lening zakelijk afsluiten is dat je gratis extra kunt aflossen en gewoon bij je eigen bank blijft.

De lening aanvragen kan zonder jaarcijfers. Je hebt dus geen jaarrekening nodig die is opgesteld door een accountant. Op basis van het MT940 bestand van je zakelijke rekeningen kan worden berekend welke lening jouw bedrijf kan dragen. Aan de hand van dit bestand wordt bepaald of de lening kan worden verstrekt of dat meer gegevens nodig zijn.

Je ontvangt dan een voorstel en als je daarmee akkoord gaat, gaan we een overeenkomst voor de lening aan.

Wat is zakelijk lenen?

Een lening is bedoeld voor jouw bedrijf om de plannen die je hebt op gebied van groei te kunnen financieren. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om het aanvullen van de voorraad, betalen van machines of voertuigen, maar ook als je wilt uitbreiden of moet herstructureren is zakelijk lenen mogelijk.

Wanneer is zakelijk lenen nodig?

Het is belangrijk om voor het aanvragen van de zakelijke lening het doel te bepalen. Dit geldt niet alleen voor de starter of startende ondernemers, maar ook voor scale-up en grown-up bedrijven.

Waar de zakelijke lening voor een starter vaker gericht is op de aanschaf van voorraden en software systemen kan het voor andere bedrijven interessanter zijn om het geld te steken in een auto, bedrijfspand en vastgoed of uitbreiding door middel van een bedrijfsovername.

Wanneer krijg je een zakelijk een lening?

De eisen die worden gesteld zijn helder. Er is een minimale jaaromzet van 75.000 euro nodig en je bedrijf moet minimaal één jaar bestaan. Als je niet aan deze vereisten voldoet, kan geen lening worden afgesloten.

Wat is de rente als de lening zakelijk is?

De rente op de lening is vanaf 1,5 procent. Rentes kunnen hoger zijn afhankelijk van het risico van de lening.

Mag je bij zakelijk lenen extra aflossen?

Als het goed gaat met je bedrijf en de investering die je met het geleende geld hebt gedaan betalen zich uit, dan snappen we dat je het fijn vindt om snel van de schuld af te zijn. Daarom is het altijd mogelijke om gratis extra af te lossen.

Wat is de looptijd?

De looptijd is maximaal twaalf maanden en minimaal drie maanden.

Waar wij u bij kunnen helpen!

Bedrijf verkopen

Een bedrijf verkopen is een complex proces dat voor ons geen geheimen kent. Heeft u hulp nodig bij het verkopen van uw bedrijf? Met onze expertise en ervaring zorgen wij voor een succesvolle verkoop.

Meer over bedrijf verkopen

Bedrijf kopen

Bij het kopen van een onderneming zijn vele aspecten van belang. Wij ondersteunen u graag bij het in kaart brengen van de kosten en de manier waarop de financiering geregeld dient te worden.

Meer over bedrijf kopen

Investeerders zoeken

Om een onderneming te starten is startkapitaal nodig. Heeft u hulp nodig bij het zoeken naar de juiste investeerders? Wij kunnen u helpen met verschillende manieren van bedrijfsfinanciering.

Meer over investeerders zoeken

Management buy in

Inkopen in een andere organisatie of juist een deel verkopen? Wij kunnen u helpen bij de analyse en waardebepaling van de onderneming tot een succesvolle overeenkomst. 

Meer over Management Buy-in

Zakelijke lening