Familiebedrijf verkopen

Ontdek de waarde van je bedrijf…

Michiel Dullaert

Alexander heeft 23 jaar bij ING gewerkt als specialist en teamleider bedrijfsoverdracht en waardebepaling voor familiebedrijven en DGA’s.Hij is onze specialist op het gebied van in- en uitkoop van aandeelhouders, management buyout en waardebepaling. 

Alexander Thomassen | Verkopen van bedrijven & in- en uitkoop aandeelhouders

Waar moet je op letten als je een familiebedrijf gaat verkopen?

Een familiebedrijf verkopen kent vele gezichten. Zowel zakelijke als emotioneel. Om die redenen is het belangrijk om hier goede begeleiding bij te zoeken.

Bij de verkoop kun je iemand binnen de familie zoeken, maar ook daarbuiten. Logischerwijs kennen beide opties voor- en nadelen. De eerste stap in het stappenplan van een familiebedrijf verkopen is onderzoek doen. Dat is het vendor due diligence onderzoek. Anders dan bij het reguliere due diligence van de koper wordt bij dit onderzoek bekeken wat de USP’s zijn en wat het bedrijf aantrekkelijk maakt om over te nemen.

Na het onderzoek starten we met de voorbereiding van de verkoop. Er wordt dan contact gezocht met de potentiele koper of het bedrijf wordt (al dan niet openlijk) in de etalage gezet.

Vervolgens moet een waardebepaling worden uitgevoerd. Hierbij worden afhankelijk van de branche verschillende EBITDA multiples gebruikt.

familiebedrijf verkopen

Wie zijn wij

Contact

Privé workshop van 3 uur voor €650,-

Lees meer over ons nieuwe aanbod!

Snel de waarde van jouw bedrijf berekenen?

Wil je jouw bedrijf laten waarderen? Wij hebben een indicatieve waardebepalingstool ontwikkeld. Volg de stappen van onze tool en je krijgt direct de waardebepaling van jouw bedrijf.

Meer weten over de uitkomst? Onze specialisten helpen je graag verder.
Bel ons op 088-2428365.

Vraag onze white paper aan!

Kom alles te weten over wat belangrijk is bij het verkopen van je bedrijf.

Wie gingen jou voor

Privé workshop van 3 uur voor €650,-

Soms wil je eerst met een expert de diepte in, bijvoorbeeld om een idee van de waarde van je onderneming te krijgen, om een complexe onderhandeling voor te bereiden of om een zakelijk voorstel inzake koop of verkoop van aandelen uit te werken. 

Ben Kaal

Direct contact met één van onze financieel adviseurs?

Op zoek naar professionele ondersteuning bij het verkopen van je bedrijf? Wij helpen je graag tijdens het gehele proces.

Ons Team

Alexander Thomassen

Alexander Thomassen

In- en uitkoop aandeelhouders

Ben Kaal

Waardebepaling & medewerkersparticipatie

Maarten Koolen

Maarten Koolen

Juridisch expert

Juan Weijers

Juan Weijers

Assistent

Peter Paauw

Peter Paauw

Assistent

Onze diensten

Waar wij jou bij kunnen helpen

Bedrijf succesvol verkopen

Bedrijf verkopen

Een bedrijf verkopen is een complex proces dat voor ons geen geheimen kent. Heb je hulp nodig bij het verkopen van jouw bedrijf? Met onze expertise en ervaring zorgen wij voor een succesvolle verkoop.

Bedrijf kopen - jump corporate finance

Bedrijf kopen

Bij het kopen van een onderneming zijn vele aspecten van belang. Wij ondersteunen je graag bij het in kaart brengen van de kosten en de manier waarop de financiering geregeld dient te worden.

Presentatie geven om Investeerders te zoeken

Investeerders zoeken

Om een onderneming te starten is startkapitaal nodig. Heb je hulp nodig bij het zoeken naar de juiste investeerders? Wij kunnen je helpen met verschillende manieren van bedrijfsfinanciering.

Management buy in

Inkopen in een andere organisatie of juist een deel verkopen? Wij kunnen je helpen bij de analyse en waardebepaling van de onderneming tot een succesvolle overeenkomst.

Jump Corporate Finance

Bel ons vandaag nog