Bedrijf verkopen

Ontdek in 2 minuten de waarde van je bedrijf

Michiel Dullaert

Michiel is een zeer ervaren adviseur op het gebied van aan- en verkopen van ondernemingen. In de afgelopen 10 jaar heeft hij succesvol tientallen bedrijven in met name de ICT sector helpen overdragen. Daarnaast is hij register valuator en dus een specialist in waarderingsvraagstukken.

Michael Dullaert | Aan- en verkoop van bedrijven

Hoe verkoop je een bedrijf?

Succesvol een bedrijf verkopen

Overname bedrijf

Een bedrijf verkopen is een proces wat verloopt in vaste stappen. Wij helpen onze klanten bij het gehele proces. Om inzicht te geven hoe wij te werk gaan hebben we stap voor stap een korte uitleg geschreven. Klik op de stappen voor meer informatie.

1. Waarde bepalen

Er is een groot verschil tussen waarde en prijs. De waarde van de onderneming wordt bepaald door geschatte toekomstige cashflows terug te rekenen naar vandaag. De rekenvoet die daarbij wordt gebruikt is gebaseerd op de kansen en de risico’s van de onderneming. Waarde is subjectief. Net zoals bij kunst kan je bij waarderen zeggen: over smaak valt niet te twisten. Wat voor de één een mooi bedrijf is, is voor de ander een lelijk eendje. Prijs is de uitkomst van een onderhandeling tussen koper en verkoper. Prijs is objectief.

2. Kopersmarkt onderzoeken

Samen met jou stellen we een lijst op met mogelijke kopers in jouw sector en eventueel aanverwante sectoren. Ook kijken we naar investeerders die actief zijn in jouw sector. Dit noemen we de “long list”. Niet iedere koper is even waarschijnlijk en daarom brengen we de lijst terug naar 5-10 kopers die het meest kansrijk zijn en die we het eerst gaan benaderen. Deze verkorte lijst heet de “short list”.

3. Documenten opstellen

Het belangrijkste document is het informatiememorandum. Dit is een uitgebreide brochure waarin alles over de onderneming staat wat de koper nodig heeft om een eerste bod uit te kunnen brengen. Het informatiememorandum bevat gegevens over de organisatie, de markt, de klanten, het management, de strategie en de financiën. Een informatiememorandum kan inclusief bijlagen soms 40-50 pagina’s bevatten. Daarnaast zijn nog belangrijk de geheimhoudingsovereenkomst, het anonieme profiel (“teaser”) en de begeleidende brief (“proces letter”).

4. Kopers benaderen

Als we het informatiememorandum met jou hebben geschreven gaan we de kopers op de short list benaderen met de vraag of ze geïnteresseerd zijn. Mogelijke kopers krijgen het informatiememorandum pas na het tekenen van de geheimhoudingsovereenkomst.

5. Exclusiviteit

Op basis van een aantal gesprekken of op basis van de eerste biedingen maak jij een keuze voor de beste koper. Met die koper gaan we samen een deal uit onderhandelen. Dat heet “exclusiviteit” geven. Andere kopers krijgen van ons te horen dat wij met één partij in onderhandeling gaan. Mocht het niet lukken om tot een deal te komen dan geef je exclusiviteit aan één van de andere partijen

6. Intentieverklaring opstellen

Een intentieverklaring is een bod onder voorwaarden van de koper. De intentieverklaring omvat de bieding, de voorwaarden maar ook zaken als geheimhouding, exclusiviteit, voorbehouden en een geschillenregeling. Wij kijken met jou samen naar de tekst van de intentieverklaring en gaan daar waar nodig met de potentiële koper in gesprek als we iets willen wijzigen.

7. Due Diligence onderzoek

De koper heeft het recht om te mogen onderzoeken of de informatie klopt. Dat proces heet “due diligence” of “boekenonderzoek”. Er wordt een (online) dataroom vrijgegeven waar de koper alle belangrijke brondocumenten kan inzien. Meestal gebruikt de koper specialisten, zoals accountants, juristen en fiscalisten.

8. Onderhandelen

Het boekenonderzoek geeft meestal aanleiding tot nieuwe onderhandelingen over de prijs, de voorwaarden en de financiering van de deal. Er is pas een deal als we het met de koper op alle onderdelen eens zijn.

9. Koopovereenkomst opstellen

De uiteindelijke deal wordt door juristen in een koopovereenkomst van aandelen opgesteld. Deze overeenkomst wordt bij de notaris gepasseerd. Het is van groot belang hoe de koper de koop gaat financieren, dit moet vooraf duidelijk zijn en goed worden omschreven. Ook andere afspraken worden in de koopovereenkomst geschreven, zoals het concurrentie-, klanten- en relatiebeding en de overdrachtsperiode van verkoper aan koper.

10. Afronden verkoop

Na de verkoop van de aandelen bij de notaris moet er nog een hoop gebeuren: klanten en personeel moeten worden ingelicht, er moeten werkafspraken worden gemaakt inzake de overdracht en de koper moet overal worden geïntroduceerd.
Op zoek naar professionele ondersteuning bij het verkopen van je bedrijf? Wij helpen je graag tijdens het gehele proces. Bel ons op 088-2428365 of vul ons contactformulier in.

Snel de waarde van uw bedrijf berekenen

Wilt u uw bedrijf laten waarderen? Wij hebben een indicatieve waardebepalingstool ontwikkeld. Volg de stappen van onze tool en u krijgt direct de waardebepaling van uw bedrijf.

Meer weten over de uitkomst? Onze specialisten helpen u graag verder.
Bel ons op 088-2428365.

Hoe wij je bedrijf helpen verkopen

Onze garanties

Hoogste slagingskans

Succes

Bedrijfsoverdrachten en investeringsrondes die wij begeleiden, zijn succesvol door onze onvoorwaardelijke inzet, ervaring en unieke strategie om de juiste multidisciplinaire teams samen te stellen als dat nodig is.

Ervaring

Ervaring

Ervaring is één ding, maar de juiste kennis en deskundigheid in huis hebben is zeker zo belangrijk. Daarom hebben wij professionals binnen elk gebied van de bedrijfsovername en juridische en financiele aspecten.

Persoonlijk contact

Persoonlijk contact

Persoonlijk contact is toch het lekkerste. Zeker als je echt de stap maakt, want dan zijn papers leuk en tools handig, maar wil je gewoon de beste professional in de markt persoonlijk spreken.

Persoonlijk contact

Garanties

Ons bedrijf bestaat sinds 1990 en heeft zo’n 500 vaste klanten die ons dagelijks inschakelen voor financieel advies en hulp bij overdracht, waardebepaling of financiering. We hebben veel financiële ervaring.

Pieter Westland

Direct contact met één van onze financieel adviseurs?

Op zoek naar professionele ondersteuning bij het verkopen van je bedrijf? Wij helpen je graag tijdens het gehele proces.

Waar we trots op zijn…

Alles wat je moet weten

Stappenplan bij verkopen van een bedrijf

Wat u als eerste moet doen voordat u uw bedrijf op de markt brengt, is de waarde bepalen. Zo weet u waar u over praat en voor hoeveel u kunt verkopen. Daarnaast voorkomt u dat u een onredelijke voorstelling heeft van de waarde waardoor het lastig wordt om het te verkopen.

Kopersmarkt

Als u uw bedrijf verkoopt, wilt u natuurlijk de ideale koper vinden. Om te voorkomen dat u tijd en geld investeert in partijen die later afhaken of beloftes niet waar maken, kunt u ervoor kiezen kopers te laten screenen. Dit kost misschien meer tijd of geld, maar over het algemeen verdient zich dit terug.

Documenten voor de verkoop

Voordat u in gesprek kan met potentiële kopers, is het belangrijk om documenten zorgvuldig te laten opstellen. In het eerste stadium kunt u hierbij denken aan een verkoopbrochure. Bent u al in gesprek met een mogelijke koper, dan wordt vaak een geheimhoudingsovereenkomst opgesteld.

Kopers benaderen

Kopers benaderen kunt u beter niet zelf doen. Iedereen in uw omgeving komt te weten dat uw bedrijf te koop staat. Er komt veel bij kijken en het is een emotionele, tijdrovende klus, wat u beter door een specialist kan doen.

Kennismakingen

Kennismakingen zijn informatieve gesprekken tussen u en de serieuze kandidaat koper. In dit gesprek wisselen jullie beide informatie. U wilt weten wie u voor zich heeft en de koper wil vanzelfsprekend meer weten over uw bedrijf.

Onderhandelen

Onderhandelen wordt over het algemeen in samenwerking met een specialist gedaan. U bent te betrokken bij de zaak en een adviseur kan met zijn ervaring objectief de onderhandelingen begeleiden. Tijdens het onderhandelen wordt gesproken over de koopsom, dealstructuur, overnamefinancieringen, voorwaarden en waarborgen.

Intentieverklaring

In de intentieverklaring worden afspraken gemaakt die als doel hebben om tot een koopovereenkomst te komen. Hiervoor wordt vaak een exclusiviteitsclausule opgenomen.

Koopovereenkomst

Wanneer de koper akkoord gaat wordt de koopovereenkomst opgesteld. In deze overeenkomst worden alle afspraken en voorwaarden vastgelegd. Hierin kunt u de overnameprijs, garanties en voorwaarden opnemen.

Due diligence

Een koper heeft het recht om onderzoek te doen in uw bedrijf. Dit onderzoek noemen we due diligence. In dit onderzoek toets de koper hoe betrouwbaar de informatie is die u verstrekt heeft over uw bedrijf. Zijn er ontbindende of opschortende voorwaarden gevonden? Dan mag koper daar beroep op doen. Daarom is het belangrijk dat zowel de koper als u juiste en betrouwbare informatie verstrekken.

Afronden

In de afrondingsfase wordt de verkoop afgerond en de koopsom voldaan.

Wanneer tot verkoop overgaan?

Voor elke ondernemer is het moeilijk om het bordje “te koop” op te hangen. Een bedrijf wordt vaak gezien als “het kindje”. In sommige gevallen is verkoop noodzakelijk. Bijvoorbeeld door slechte prestaties, echtscheiding of overlijden. Echter, in heel veel gevallen is het ook een hele mooie stap om te verkopen. Uw bedrijf heeft goed gedraaid en na de verkoop bent u financieel onafhankelijk of kunt u met pensioen.

Waarom zou u uw bedrijf verkopen?

Een goed bod

Ook al bent u helemaal niet bezig met het verkopen van uw bedrijf, er kan altijd een goed bod op uw pad komen. Soms is het bod zo goed, dat u dat niet kan negeren. Krijgt u een goed bod, dan is het verstandig om dit te laten onderzoeken, misschien is het bod te mooi om waar te zijn.

Winstgevend

Als u al meer dan 3 jaar een winstgevend bedrijf bent, bent u een geliefd object voor potentiele kopers. Is de waardebepaling van uw bedrijf hoog? Dan is het misschien een juist moment om het te verkopen zodat u er veel winst uit kunt halen.

Aan wie wilt u verkopen?

In sommige gevallen wilt u uw bedrijf verkopen aan een bepaald persoon die u kent. Dit kan uw kind, familie of personeel zijn. Hierbij moet u opletten dat een overdraging aan een derde altijd belastingverplichtingen met zich meebrengt.

 

Hoe werkt verkopen van een bedrijf aan familie?

Verkopen aan familie is niet voor elk bedrijf weggelegd. Binnen de agrarische sector is het heel gebruikelijk, maar voor veel andere bedrijven wordt het toch echt een stuk lastiger. Zeker als het familielid nooit werkzaam is geweest binnen het bedrijf. Daarom gaan we hierbij in op het verkopen van uw bedrijf aan uw kind.

Hoe werkt verkopen van uw bedrijf aan uw kind?

Als u uw bedrijf wilt overdragen aan uw kinderen, dan komen hierbij niet alleen zakelijk aspecten kijken. Ook emotionele belangen hebben hier invloed op de verkoop. Daarom is het belangrijk dat emotie niet de overhand krijgt en u met een adviseur bekijkt wat de werkelijke waarde van het bedrijf is. Temeer omdat u uw kinderen de overname van uw bedrijf gunt, maar niet wilt dat zij uw bedrijf verkopen binnen afzienbare tijd nadat ze het van u hebben gekocht. U wilde uw kinderen immers de kans geven om een familiebedrijf over te nemen en u vond het belangrijk dat uw bedrijf binnen de familie zou blijven. Vanwege de bedrijfscultuur en de zekerheid voor werknemers bijvoorbeeld. Wellicht bent u toch overstag gegaan om het bedrijf voordelig aan uw kinderen te verkopen. Dan is het niet fijn als zij daar een slaatje uit slaan. Om die redenen wordt vaak een clausule in de koopovereenkomst opgenomen waarin staat dat de verkoper een percentage van de koopsom krijgt bij vervreemding binnen een vastgelegde periode. Mensen die hun bedrijf aan hun zoon of dochter verkopen nemen vaak een earn out regeling op. Dit houdt in dat de zoon of dochter niet direct het hele bedrag moet ophoesten, maar dat een resultaatafhankelijk aspect wordt verbonden aan de verkoop. Een earn out regeling zorgt ervoor dat de kinderen door een lagere koopsom eenvoudiger de financiering rond kunnen krijgen. Daarnaast heeft de verkoper over langere tijd rendement uit zijn verkochte onderneming.

Hoe kunt u uw bedrijf aan personeel verkopen?

Om de bedrijfscultuur te bewaren of juist om een onderdeel af te stoten wordt een bedrijf verkocht aan het personeel. Zo krijgt het huidige personeel de kans om los van het huidige bedrijf verder gaan met de ontwikkeling van activiteiten en kan het verdere groei realiseren. Verkoop aan personeel wordt vaak gedaan door de huidige managers. Zij hebben de juiste kennis om het bedrijf te leiden en kunnen daardoor goed de financiering regelen. Ook bij verkoop aan personeel wordt vaak een earn out regeling opgenomen en een clausule die gevolgen verbindt aan verkoop binnen een bepaalde periode na vervreemding van het bedrijf.

Hoe werkt verkopen van uw bedrijf aan een werknemer?

Maar niet alleen managers kopen bedrijven. In sommige gevallen neemt één werknemer het bedrijf over. Dit is vooral op gebied van financiering lastiger, omdat de werknemer alleen is wordt bijvoorbeeld een management buy out lastiger dan wanneer meerdere werknemers of managers het bedrijf willen kopen. Dit kan worden opgelost door het verstrekken van een achtergestelde lening van de verkoper aan de koper. Achtergestelde leningen maken het voor de koper makkelijker om ook elders financiering te regelen. Bijvoorbeeld bij een bank. Banken zullen een achtergestelde lening door de verkoper zien als blijk van vertrouwen in de kopende werknemer. De kans dat de bank dan helpt met de financiering en een lening verstrekt is bij een verstrekte achtergestelde lening door de verkoper aanzienlijk groter. Opmerkelijk is misschien wel dat crowdfunding bij een bedrijfsovername steeds vaker onderdeel uitmaakt van de financiering. Dit gaat dan niet om extreme bedragen, maar een goede mix van financieringsmogelijkheden kan ervoor zorgen dat u het kunt verkopen aan een werknemer of het personeel. Bij een eigen inbreng van 100.000 euro en een crowdfunding van 250.000 euro is de financiering van de bank overigens gemiddeld maar 80.000 euro.

Hoe kunt u de waarde vaststellen?

Waarde is nooit hetzelfde als de koopprijs. Er zijn verschillende methodes om de waarde van uw bedrijf te laten bepalen. Alleen ondernemingsgoodwill heeft effect op de waarde van het bedrijf.

 

Formule

Er bestaat een formule om een allereerste schatting te maken die men de “vuistregel” noemt. Deze vuistregel is een eerste globale schatting en zegt dat de waarde van een bedrijf 4 tot 6 maal de jaarwinst is. De meest gangbare formules om tot een zeer nauwkeurige waardebepaling te komen zijn als volgt:

 • Discounted cashflowmethode
 • Intrinsieke waarde
 • Genominaliseerde waarde
 • Goodwill

 

Goodwill

Er bestaan 2 soorten goodwill, ondernemingsgoodwill en persoonlijke goodwill. Ondernemingsgoodwill is dat u als ondernemer iets bijzonders heeft. Bijvoorbeeld biologische producten in een supermarkt. Persoonlijke goodwill is dat u bijvoorbeeld een pedicure bent en zelf uw klanten helpt. Als de koper extra betaalt voor goodwill, ziet de Belastingdienst dit als stakingswinst en moet u hierover belasting betalen.

Wat de doen met personeel bij verkoop van het bedrijf?

Als u uw bedrijf verkoopt wordt de koper automatisch de nieuwe werkgever van de werknemers. U blijft een jaar medeverantwoordelijk voor het naleven van de arbeidsvoorwaarden. Als personeel toch besluit om niet te willen werken voor de nieuwe werkgever, dan kunnen zij gewoon ontslag nemen.

Hoe kunt u uw bedrijf verkopen?

Er zijn verschillende manieren om te verkopen. Zo kunt u er ook voor kiezen om uw onderneming gedeeltelijk te verkopen. Zo hoeft u niet meteen helemaal afstand te doen van uw bedrijf. Hieronder leest u hoe dit in zijn werk gaat.

Gedeeltelijk verkopen

Als een bedrijf meerdere dochteronderneming is het soms nodig om een dochter af te stoten en te verkopen. Gedeeltelijk verkopen van uw bedrijf heeft als voordeel dat losse onderdelen mogelijk meer opleveren dan het als geheel te verkopen.

Aandelen verkopen

Als kiest om te verkopen aan meerdere kopers of investeerders, moet u uw bedrijf omzetten in een Besloten Vennootschap. Dit omdat de kopers (een deel van) uw aandelen zullen willen kopen. Bij deze rechtsvorm (Besloten Vennootschap) is het kapitaal verdeeld in aandelen. Die weer in bezit zijn van de aandeelhouders. Daardoor kan een bedrijf worden verkocht door het verkopen van aandelen. Een BV wordt door de wet gezien als rechtspersoon. Dus in de meeste gevallen is een de BV aansprakelijk voor de schulden. Als u er voor kiest om uw aandelen te verkopen, geeft u de nieuwe aandeelhouder geheel of gedeeltelijk zeggenschap over uw bedrijf. Elke aandeelhouder heeft stemrecht in de vergaderingen van de aandeelhouders, tenzij sprake is van gecertificeerde aandelen. Voor het verkopen en de overdracht van uw aandelen, heeft u een notariële akte nodig. Die kunt u laten opmaken bij de notaris. Hier zitten kosten aan verbonden.

Bedrijfspand verkopen en terug huren

Bedrijfspand verkopen en terug huren gebeurt steeds vaker door ondernemers. Als eigenaar wilt of moet u het pand uit, maar u wilt het pand nog steeds blijven gebruiken. Dan is dit de ideale oplossing. Als huurder hoeft u zich ook geen zorgen meer te maken over het onderhoud van het pand. Ook krijgt u meer vrijheid, omdat u niet meer vast zit aan het pand. U zult een huurovereenkomst hebben en u kunt die volgens de geldende opzegtermijn opzeggen.

Hoe werkt verkopen met schuld?

Verkopen met schuld is mogelijk. Wel is het handig om de schuld eerst zo laag mogelijk te maken voordat u het verkoopt. Anders is het bedrijf minder aantrekkelijk voor de koper. U kunt achteraf de bank terugbetalen met de opbrengst van de koopsom. U moet dan geen schuld hebben bij de Belastingdienst.

Verliesgevende bedrijven verkopen

Motieven hiervoor kunnen verschillend zijn. Als een ondernemer kiest om een verliesgevend bedrijf te kopen kan dit zijn omdat hij in zichzelf geloofd. Hij kan over de verliesgevende periode heen kijken en erin geloven om met zijn kennis de verkoop anders aan te pakken. Bent u koper en gelooft u in de merknaam of het product van het verliesgevende bedrijf en bent u ervan overtuigd dat dit succesvol wordt, dan kan een verliesgevend bedrijf kopen juist een mooie manier zijn om voordelig te starten met een lopend bedrijf. Wel is het handig om een businessplan te schrijven en een marktonderzoek te doen.

Ondernemingsraad

Tijdens de verkoop, fusie of overname moet de ondernemingsraad (OR) officieel om advies gevraagd zijn als nog sprake is van wezenlijke invloed. In de praktijk werkt dit echter vaak anders. Vaak wordt de verkoop pas voorgelegd in de definitieve fase en dan is het moeilijk voor de ondernemingsraad om er nog tussen te komen. Zijn er zaken niet voorgelegd aan de OR, dan kan de ondernemingsraad de zaak voorleggen bij de kantonrechter of de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam. Heeft de ondernemingsraad bezwaar tegen de verkoop? Dan kan dat een reden zijn voor overnemende partij om het bedrijf niet over te nemen.

Fiscaal

Bedrijven krijgen allemaal te maken met belastingen. Hieronder zetten we op een rijtje waar u precies in aanmerking voor kan komen:

Inkomstenbelasting

Niet iedere ondernemer moet inkomstenbelasting betalen. U moet belasting betalen als er inkomen of omzet is binnen uw onderneming. Er zijn drie bronnen nodig van inkomen:

 • Loon uit dienstbetrekking
 • Winst uit onderneming
 • Resultaat uit vorige werkzaamheden

Deelnemingsvrijstelling

Om te kijken of deelnemingsvrijstelling kan worden gebruikt na verkoop van uw bedrijf moet worden gekeken wanneer sprake is van deelneming. Er is sprake van een gekwalificeerde deelneming bij het hebben of kunnen uitoefenen van minimaal 10% van stemrechten of een vergelijkbare zeggenschap in de onderneming. Een dergelijke deelneming is dus vaak een belang in een dochter bedrijf en geeft recht op deelnemingsvrijstelling. Deelnemingsvrijstelling zijn simpelweg de winsten en de verliezen die geen deel uit maken van uw belastbare winst. Hiervan is sprake als de winst reeds is belast bij een dochtermaatschappij. Winst of verlies bij verkoop van een deelneming valt ook onder de deelnemingsvrijstelling. Dit betekent dat u na verkoop van uw bedrijf de verliezen niet kan aftrekken en dat de winst niet wordt belast.

Verkoop bedrijf tegen winstrecht

Als u een bedrijf wilt overdragen kan de hoge vraagprijs voor kopers in de weg staan. U kunt dan afspreken om te verkopen met winstrecht. Als de verkoopprijs bijvoorbeeld 4 miljoen is, kunt u afspreken dat 2 miljoen direct wordt betaald en verspreid over enkele jaren een percentage over de omzet of winst wordt betaald. De prijs kan dan hoger uit komen dan de actuele verkoopprijs en u heeft nog jaarlijks rendement uit uw verkochte bedrijf. Risico bij een percentage over winst is het feit dat sommige bedrijven na aankoop vanwege deze afspraak zorgen dat ze geen winst maken gedurende de afgesproken periode. Vaak is het daarom verstandig om bij verkoop van een bedrijf tegen winstrecht een afspraak te maken over de omzet en niet over de winst.

Wat u verder moet weten over bedrijven verkopen in Nederland

Zodra u uw bedrijf laat beëindigen of gaat verkopen, moet u zich uitschrijven uit het Handelsregister. De Kamer van Koophandel geeft uw uitschrijving automatisch door aan de Belastingdienst. Uw btw-nummer stopt automatisch na uitschrijving. Controleer of u hiervan een melding hebt gekregen, zo niet, dan moet u uw stopzetting alsnog doorgeven bij de Belastingdienst. Als u stopt met uw bedrijf omdat u het verkoopt moet u fiscaal afrekenen met de Belastingdienst. U moet rekening houden met:

 • Stakingswinst
 • Oudedagsreserve
 • Desinvesteringsbijtelling
 • Overdrachtsbelasting
 • Aangifte

Er is sprake van staking als u stopt met uw onderneming, maar ook als u uw bedrijf verkoopt. Als u uw onderneming verkoopt moet u de administratie afsluiten, de jaarstukken opmaken en na de eindberekening een slotaangifte omzetbelasting doen. Ontslag van werknemers moet u bij de Belastingdienst melden, dit in verband met de loonheffing.

Waar wij u bij kunnen helpen!

Bedrijf verkopen

Een bedrijf verkopen is een complex proces dat voor ons geen geheimen kent. Heeft u hulp nodig bij het verkopen van uw bedrijf? Met onze expertise en ervaring zorgen wij voor een succesvolle verkoop.

Meer over bedrijf verkopen

Bedrijf kopen

Bij het kopen van een onderneming zijn vele aspecten van belang. Wij ondersteunen u graag bij het in kaart brengen van de kosten en de manier waarop de financiering geregeld dient te worden.

Meer over bedrijf kopen

Investeerders zoeken

Om een onderneming te starten is startkapitaal nodig. Heeft u hulp nodig bij het zoeken naar de juiste investeerders? Wij kunnen u helpen met verschillende manieren van bedrijfsfinanciering.

Meer over investeerders zoeken

Management buy in

Inkopen in een andere organisatie of juist een deel verkopen? Wij kunnen u helpen bij de analyse en waardebepaling van de onderneming tot een succesvolle overeenkomst. 

Meer over Management Buy-in

bedrijf verkopen