Herstructurering bedrijf

Gratis oriënterend gesprek om de mogelijkheden te bespreken?

Michiel Dullaert

Alexander heeft 23 jaar bij ING gewerkt als specialist en teamleider bedrijfsoverdracht en waardebepaling voor familiebedrijven en DGA’s.Hij is onze specialist op het gebied van in- en uitkoop van aandeelhouders, management buyout en waardebepaling. 

Alexander Thomassen | Verkopen van bedrijven & in- en uitkoop aandeelhouders

Bedrijf herstructureren

Herstructurering van een bedrijf is de manier om grote financiële problemen op te lossen of te voorkomen. Het herstructureren van een onderneming is mogelijk als de omzet of winst sterk daalt of als jouw bedrijf langdurig en diep in de rode cijfers zit.

We leggen je graag uit waarom herstructureren de oplossing is, bijvoorbeeld door te kiezen voor een doorstart en het voorkomen van grotere problemen zoals een faillissement. En hoe onze professionals jou daarbij kunnen helpen.

  herstructurering bedrijf

  Hoe werkt het?

  Alles wat je moet weten

  Wie zijn wij

  Contact

  Privé workshop van 3 uur voor €650,-

  Lees meer over ons nieuwe aanbod!

  Overnamefinanciering berekenen?

  Wil je uitrekenen hoeveel financiering je nodig hebt om een bedrijf over te nemen? Wij hebben een indicatieve overnamefinancieringstool ontwikkeld. Volg de stappen van onze tool en je krijgt direct te zien hoeveel overnamefinanciering je nodig hebt.

  Meer weten over de uitkomst? Onze specialisten helpen je graag verder.
  Bel ons op 088-2428365.

  Hoe werkt herstructurering van een bedrijf?

  In veel gevallen waarbij wij worden ingeschakeld voor de herstructurering van een bedrijf, is de omzet van het bedrijf eigenlijk prima. En toch wordt er nauwelijks winst gemaakt en meestal zelfs fors verlies gedraaid. Daarom is het belangrijk om de belangrijkste bedrijfsprocessen te onderzoeken en de grootste kostenposten te analyseren. In veel gevallen is dat personeel, inkoop, verkwisting en te hoge uitgaven van het management of van de eigenaren.

  Herstructurering van een bedrijf is altijd op te splitsen in drie aspecten.

  1. de administratie
  2. het personeel
  3. de bedrijfsprocessen

  Herstructureren gaat niet over upgraden maar over het ingrijpen in de organisatie, het snijden van kosten, het reorganiseren van het personeelsbestand, het verkopen van nutteloze bedrijfsonderdelen, het ontslaan van slecht management en het saneren van bedrijfsprocessen tot deze weer winstgevend en gezond zijn.

  herstructureren bedrijf
  Ben Kaal

  Direct contact met één van onze financieel adviseurs?

  Op zoek naar professionele ondersteuning bij het verkopen van je bedrijf? Wij helpen je graag tijdens het gehele proces.

  Wie gingen jou voor

  Privé workshop van 3 uur voor €650,-

  Soms wil je eerst met een expert de diepte in, bijvoorbeeld om een idee van de waarde van je onderneming te krijgen, om een complexe onderhandeling voor te bereiden of om een zakelijk voorstel inzake koop of verkoop van aandelen uit te werken. 

  Maarten Koolen

  Direct contact met één van onze financieel adviseurs?

  Op zoek naar professionele ondersteuning bij het verkopen van je bedrijf? Wij helpen je graag tijdens het gehele proces.

  Alles wat je moet weten

  Bedrijfsprocessen

  Naast onderzoek naar de administratie en het personeel is onderzoek naar de bedrijfsprocessen een belangrijk onderdeel van het herstructureren van een bedrijf.

  Verouderde of verkeerde bedrijfsprocessen zijn verantwoordelijk voor operationele verliezen. Daarom wordt onderzocht of deze processen efficiënter kunnen worden ingericht. Bijvoorbeeld door het proces vanaf de order tot levering en upselling of after sales slimmer in te richten. Ook kan het inkoopproces mogelijk worden verbeterd door middel van procurement management en besparingen door grootschalig in te kopen.

  Hoe werkt ontslag bij herstructureren?

  Personeel is de ruggengraat van de organisatie. Maar ook een hele grote kostenpost en daarom is ontslag in financieel zware tijden niet altijd uit te sluiten. Voor wordt overgegaan tot ontslag van personeel zal worden gekeken of werknemers een andere functie kunnen krijgen of bijvoorbeeld opnieuw moeten solliciteren op hun eigen baan of een andere functie binnen de onderneming. Ook is het mogelijk om te kiezen voor outplacement en personeel te begeleiden richting een andere baan. Tot slot kan worden gekozen voor ontslag van personeel bij een herstructurering van een onderneming. Hiervoor is een ontslagvergunning nodig van het UWV. Hiervoor moet wel een reorganisatieplan worden geschreven.

  Administratie

  Herstructureren van een bedrijf is gericht op snijden in kosten en analyseren waar kan worden bespaard. Door de administratie gedetailleerd te onderzoeken wordt snel duidelijk waar de knelpunten zitten en waar besparingen mogelijk zijn. De onderneming moet weer winstgevend worden door te kiezen voor ontslag van een deel van het personeel, zinloze abonnementen, verzekeringen en uitgaven te snijden, de marges te verbeteren en alles stop te zetten wat niet bijdraagt aan de kern van de onderneming.

  Ons Team

  Alexander Thomassen

  Alexander Thomassen

  In- en uitkoop aandeelhouders

  Ben Kaal

  Waardebepaling & medewerkersparticipatie

  Maarten Koolen

  Maarten Koolen

  Juridisch expert

  Juan Weijers

  Juan Weijers

  Assistent

  Peter Paauw

  Peter Paauw

  Assistent

  Onze diensten

  Waar wij jou bij kunnen helpen

  Bedrijf succesvol verkopen

  Bedrijf verkopen

  Een bedrijf verkopen is een complex proces dat voor ons geen geheimen kent. Heb je hulp nodig bij het verkopen van jouw bedrijf? Met onze expertise en ervaring zorgen wij voor een succesvolle verkoop.

  Bedrijf kopen - jump corporate finance

  Bedrijf kopen

  Bij het kopen van een onderneming zijn vele aspecten van belang. Wij ondersteunen je graag bij het in kaart brengen van de kosten en de manier waarop de financiering geregeld dient te worden.

  Presentatie geven om Investeerders te zoeken

  Investeerders zoeken

  Om een onderneming te starten is startkapitaal nodig. Heb je hulp nodig bij het zoeken naar de juiste investeerders? Wij kunnen je helpen met verschillende manieren van bedrijfsfinanciering.

  Management buy in

  Inkopen in een andere organisatie of juist een deel verkopen? Wij kunnen je helpen bij de analyse en waardebepaling van de onderneming tot een succesvolle overeenkomst.

  Jump Corporate Finance

  Bel ons vandaag nog