088-2428365

Hotel verkopen

Gratis orienterend gesprek om de mogelijkheden te bespreken?

Verkoop van een hotel

de basis

Hotel verkopen

Een hotel verkopen is maatwerk. Er zijn legio websites waar je verkopen van een hotel mogelijk is, maar dat is niet altijd verstandig vanwege goodwill en recensies. Daarom is het verstandig om de verkoop van een hotel te laten begeleiden door een specialist.

Dat dit geen preken voor eigen parochie is, is in het verleden vaak genoeg gebleken als de goodwill of waarde na overname behoorlijk bleken tegen te vallen. Wij leggen daarom graag uit waarom verkopen van hotels ons vak is en wij jou perfect bij kunnen begeleiden.

FAQ

Wat je moet weten

Hoe kun je een hotel verkopen in Nederland?

Een hotel verkopen in Nederland begint eigenlijk altijd met een oriënterend gesprek. Maar daarna is het zaak om een goede waardebepaling uit te voeren. Hierbij moet worden gekeken naar het vastgoed, maar zeker ook naar de goodwill en het inventaris.

Van elk bedrijf dat je koopt of verkoopt moet je de waarde berekenen. De waarde van het hotel berekenen is essentieel om er zeker van te zijn dat je de juiste koopsom ontvangt.

Bij de waarde van een bedrijf bepalen wordt voornamelijk gekeken naar vier belangrijke variabelen. Deze zijn:

  • omzet
  • winst
  • cashflow
  • aandelen

Elke methode om de waarde van een hotel te bepalen gaat uit van andere variabelen. Zo gaat de DCF uit van cashflow, maar gaat de genormaliseerde rentabiliteitswaarde uit van omzet en winst. Naar aandelen en eigenaren wordt vaak pas later gekeken, tenzij het gaat om de verkoop van een beursgenoteerd bedrijf.

Bij verkopen van een hotel is het daarnaast dus heel belangrijk om aan de hand van locatie en waarde van het vastgoed te bepalen wat de toegevoegde waarde daarvan is. Ook kan worden aan de hand van onderzoek bepaald wat de groeipotentie is.

Hoe werkt het verkopen van een hotel in het buitenland?

Bij verkoop van een hotel in het buitenland is het belangrijk dat lokale wetten en regels worden gevolgd. Dat dit niet altijd eenvoudig is of blijkt wel uit de vele televisieprogramma’s die hierover gemaakt zijn.

Mocht je een hotel verkopen in het buitenland aan een lokale partij of een Nederlander, dan is het zaak om volgens het recht van het land van verkoop de juiste overeenkomsten te sluiten om te voorkomen dat de kopende partij in de toekomst de mogelijkheid heeft om u te achtervolgen met bijvoorbeeld claims op gebied van verborgen gebreken of vorderingen van andere contractpartijen die door de nieuwe eigenaar worden overgenomen.

Denk je aan verkoop van een hotel in Amsterdam?

Verkoop van een hotel in Amsterdam is gezien de huidige markt zeer aantrekkelijk. Er worden in Amsterdam namelijk een stop op nieuwe hotels in Amsterdam. Het is voor nieuwe hotels in de toekomst dus bijna onmogelijk om een vergunning te krijgen.

Om die reden zijn huidige hotels in Amsterdam in waarde gestegen. Het verkopen van een hotel in Amsterdam kan op dit moment dus veel rendement opleveren.

Hotel verkopen